Anis Doroftei

Anisoara Doroftei

fondator DorofteiArt, actrita, profesor de Arta Actorului, asistenta de regie

Recunosc, sunt „capul rautatilor”, pentru ca sunt cea care a fondat aceasta scoala, in anul 2012.

Si consider ca este una dintre cele mai importante decizii pe care am luat-o si de care ma bucur continuu, de atunci,pentru ca ma provoaca si ma tine in priza.

Dupa terminarea studiilor, avand sansa unor mari pedagogi (prof. univ. dr. Adriana Marina Popovici, prof. univ. dr. C-tin Codrescu, prof univ. Adriana Pitesteanu, prof. univ. dr. Lucia Muresan, prof. univ. dr. Sanda Manu, prof. univ. dr. Vlad Radescu, prof. univ George Grigore), am simtit ca, dincolo de informatiile si aptitudinile dobandite, acestea au avut un impact imens asupra personalitatii mele, formandu-ma atat ca om, cat si ca profesionist.

Asadar, am considerat ca sunt datoare sa ofer la randul meu din ceea ce am primit. Pentru ca, dupa mine, a fi actor presupune, dincolo de talent si munca, sa fii generos si recunoscator.

Si am gandit programa scolii astfel incat sa se apropie foarte mult de programa studiilor superioare de profil, pentru dezvoltarea completa a cursantilor, aducand alaturi de mine prieteni profesionisti, care sa ofere cursuri de dans, miscare scenica, echitatie si lupte scenice.

Oferind poate chiar mai mult decat am primit, din anumite puncte de vedere.

In cadrul scolii ma implic atat in organizare, cat si in lucrul la clasa si in repetitiile pentru spectacolele de absolvire ale cursantilor, iar aceste contributii ale mele imi ofera, dincolo de satisfactia misiunii indeplinite, oportunitatea de a creste.

Si consider ca intalnirile sunt un schimb de informatii si emotii, nefiind un proces unidirectional, iar acest lucru imi confirma, iar si iar, ca teatrul este viu.

 

Dar, mai ales, ca este un mod de viata.